HAVVA KÜBRA AKYILDIZ E-TWINNING PROJESİ MERAKLI MİNİKLER

Projemiz Araştırmacı Meraklı Minikler 4-6 yaş çocukların araştırma ve merak duygularını uyandırmayı amaçlamaktadır. Araştırma yaparken interneti doğru kullanmayı ve web2 araçlarından yaşlarına uygun olanlarla tanışıp bu konuda beceri kazanmalarını öğrenmeleri planlanmaktadır. 0-6 yaş beyin gelişiminin çok hızlı olduğu ve öğrenmenin kalıcı olduğu bir yaş grubudur. Bu nedenle bu yaşta çocukların merak duygusu uyandırılıp nasıl araştırma yapacaklarına rehberlik edilerek bilgiye nasıl ulaşacakları öğretilmelidir.

Projemiz ile 4-6 yaş grubu 100 öğrencinin eğitim ortamında farklı web araçlarını deneyimlemelerini sağlamayı ve farklı öğrenme yöntemleriyle iletişim becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Projemiz ocak ayında başlayarak ,Nisan ayında sona erecektir.

1. Çocukları internetin doğru kullanımı için yönlendirmek.

2. Bilgisayarın sadece oyun aracı değil, bilgiye ulaşmada kullanılan bir araç olduğunu öğretmek.

3. Araştırma, keşfetme duygularını uyandırmak.

4. Bir yetişkin rehberliğinde araştırma yaparken izlenecek yolların planlamasını yapmak.

5. Topluluk karşısında sunum yaparak kendine güven duygusu ve özgüven gelişimlerine katkıda bulunmak.

6. Dil gelişimini ve araştırma yapması sonucunda kelime dağarcıklarını geliştirmelerini sağlamak.

7. Çocuklar yaşlarına uygun web2 araçlarının kullanımını öğrenmek.

ÇALIŞMA SÜRECI

1. Velilere bilgilendirme toplantısı yapılıp, gerekli izinler alınacak.

2. Ortaklarla yapılacak toplantı ile yol haritası oluşturalacaktır. Süreç kademe kademe etkinliklerle planlanacaktır.

3. Çocukların kullanabilecekleri uygun web2 araçları seçilecektir.

Süreç;

Ocak ayı içerisinde çocukların merak duygularını uyandırmak amaçlı belgeseller ve e-dergilerle okul öncesi konularına yönelik ilginç konularda izlemeler yapılacaktır.

Çocuklar bu süreç içerisinde araştırma konularına karar vermeleri için yönlendirilecektir.

Şubat ayında, konularını hangi yöntemle sunum yapacakları veli iletişim yolu ile netleştirilecektir.

Mart ve Nisan ayı içerisinde, hazır olan çalışmalar sırasıyla sınıf ortamında diğer çocuklara seçilen yöntemle sunulacaktır.

Nisan ayı sonunda araştırma sonunda çıkan ürünlerle sergi yapılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

1. Çocukların merak ettikleri bir konuyu nasıl araştıracaklarını bilmelerini sağlamak.

2. İnternetin araştırma yaparken bilgiye ulaşmada bir araç olduğunu öğrenmelerini sağlamak.

3. Yaşlarına uygun web2 araçları ile tanışmalarını sağlamak

4. Araştırma sürecini ,bu süreçte oluşan aşamaları yaparak yaşayarak öğrenmeleri.

5. Yeni bilgiler ,kavramlar öğrenerek dil gelişimlerini desteklemek ve kelime hazinelerini geliştirmek.

27.04.2022 204